To była pierwsza edycja kiermaszu. Wystawców nie było wielu, ale prezentowane przez nich regionalne produkty cieszyły się sporym zainteresowaniem:
Tutaj stoi akurat polska IPA z dodatkiem skórki pomarańczowej i trawy cytrynowej. Obok stoi piwo kwaśne, produkowane przy pomocy naturalnej fermentacji przez bakterie kwasu mlekowego z dodatkiem liści limonki. Możemy stworzyć piwo jakie tylko możemy sobie wyobrazić - mówił Krystian Linkowski z Browaru Psotnik.
Dużym zainteresowaniem cieszyły się miody - to samo zdrowie - przekonywał Jeży Ptak prezes Koła Pszczelarzy w Pępowie:
Dzisiaj mamy w ofercie między innymi rzepak kremowany z kakao, rzepak kremowany z cynamonem. Są też miody typu dwa w jednym, czyli rzepak z akacją. Oprócz tego dużym wzięciem cieszą się miody z gryki, lipy i wielokwiatu.
Organizatorzy już zapowiedzieli, że Kiermasz Rzemieślniczy w Osiecznej będzie imprezą cykliczną.